Sunucumuzdaki guncelleme nedeniyle mail gönderim işlemlerinde bir süredir devam eden kesinti sona ermiştir. Yeni kayıt yaptırmış veya benzeri servislerimizi kullanmak için
e-mail aktivasyonuna veya diğer e-mail işlemlerine gerek duymuş ve bu işlemi gerçekleştirmede sorun yaşamışsanız yeniden denemenizi öneriyoruz.
ODF Ağaçlarımızı Koruyor! - Pardus - SoccerCenter.Net
Perşembe, 20 Kasım 2008

Reklam

Yeni Cevap Gönder
Sayfa Düzeni 1/1: 
  Bu Konuyu İzlemeye Al
11.08.2008, 03:01
03Gs1905
Kayıtlı Üye
Takımı: Galatasaray
Klan: uA
ODF Ağaçlarımızı Koruyor!

OOXML (Office Open XML), tüm dünyada tepki toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde OOXML karşıtı kampanyanın ana merkezi konumundaki <NoOOXML> sitesinde rastladığımız bir bilgi notu, bu tepkilere çok ilginç bir örnek oluşturuyor. OOXML'in yayımlanmış son metninin toplam 7.228 sayfa olduğunu söyleyen bu haberde; OOXML gitgide daha çok şişmanlarken "OpenDocument Format"ın (ODF) ağaçlarımızı koruduğu yazıyor .

Birinci bölümü 5.570 sayfa, ikinci bölümü 137 sayfa, üçüncüsü 46 ve dördüncüsü 1.475 sayfa olmak üzere dört bölümde toplam 7.228 sayfa tutan OOXML metnine karşılık ODF yaklaşık 700 sayfadan oluşuyor.

OOXML'in standartlaşma süreci, karmaşıklığı ve sayfa sayısının fazlalığı nedeniyle sert eleştirilere konu olmuştu. Öyle ki OOXML'in standartlaştırma sürecinde uygulanan prosedür, ülke komitelerine günde 245 sayfa gibi mantık dışı bir okuma yükü getiriyordu. Oysa ODF 1.2 sürümünün taslak metni, ODF 1.1'in üzerine pek çok yeni özellik ve belirtim eklenmiş olmasına rağmen, metni kısa ve öz tutmak amacıyla gözden geçirilip yeniden yazılmış. ODF standart belirtim metni, 1.2 sürümüyle muhtemelen biraz daha kısalıp, 700 sayfanın altına düşebilir.

Not: Resimdeki OOXML standart belirtim belgesi, 6.000 sayfalık olan eski metin. Buna 1.200 sayfa daha eklendi.
GALATA SARAY-I EFENDİSİ TARAFTARI TAÇSIZ KRAL METİN OKTAY TEK AŞKIYDI GALATASARAY Şampiyon olsan Yeter;Olmasan Ne Farkeder! 13 Eylül 1991-TAÇSIZ KRAL METİN OKTAY Dünya Sultan Süleyman'a kalmamış ki,bana kalsın?
Reklam Bildirimi
Reklam
Advertisement

11.08.2008, 13:08
Bedevi
Haber Editörü
Takımı: BeşiktAş
Cevap: ODF Ağaçlarımızı Koruyor!
Tam anlayamadım. ODF özet mi çekiyor?

» мetin
Yeni Cevap Gönder
Sayfa Düzeni 1/1: 

Hızlı Ulaşım:

Forum Saati: 13:19

Reklam

< ANA SAYFA - FIFA - PES-WE - FM-CM - LİG - SPOR - DOSYALAR - FORUM - CHAT - GALERİ - YARDIM >
eXTReMe Tracker